Junts per Terrassa proposarà al ple rebaixar l’IVA del sector esportiu

Junts per Terrassa proposarà aquesta tarda, en la reunió del govern amb tots els portaveus dels grups municipals, un acord per rebaixar l’IVA del sector esportiu del 21 al 10%.

Els nacionalistes volen portar a ple aquest tema perquè l’ajuntament ho demani al govern espanyol i estableixi una desgravació fiscal per a les empreses patrocinadores, vinculat a la Llei de Mecenatge Esportiu. De la mateixa manera, reclamen l’exempció de l’IVA de les inversions per als clubs i les associacions sense ànim de lucre.

Els responsables del partit al·leguen que l’esport és el quart pilar de l’estat del benestar i representa el 2,1% del PIB català, però que està infrafinançat des de fa anys i ara també haurà de fer front a les conseqüències de la crisi derivada de la Covid-19.

Segons Junts per Terrassa, la finalització d’algunes competicions, l’anul·lació de proves i el tancament de les instal·lacions esportives ha frenat en sec la majoria dels seus ingressos i molts s’han vist en la necessitat de presentar ERTO. De fet, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya calcula que 9.000 clubs catalans estan en risc de desaparició.