Junts per Terrassa reclama el traspàs total de Rodalies

El Grup Municipal de Junts per Terrassa ha presentat una proposta al ple de setembre per demanar el traspàs total de Rodalies a la Generalitat incloent les infraestructures, els fons de les inversions pendents i els diners per prestar el servei. Segons la formació, la Generalitat té una solvència més que acreditada en la gestió d’aquest tipus de serveis, com prova el  funcionament dels Ferrocarrils de la Generalitat.

Per la portaveu del Grup Municipal de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís, “aquesta és ja una vella reivindicació d’aquest Ajuntament, però davant els greus fets succeïts el 9 de setembre que van comportar la paralització total de tots els trens durant 3 hores i que va afectar a més de 80.000 usuaris no ens podem quedar de braços plegats. Cada setmana els usuaris del servei pateixen algun tipus d’incidència. Els terrassencs i les terrassenques ens mereixem un servei de qualitat a l’alçada d’un país europeu de primera. La mobilitat segura, accessible i de qualitat és un dret que cal garantir”.

Segons la formació, el traspàs realitzat l’any 2010 es limita als horaris, les tarifes i l’atenció al client, cosa que, per Junts, s’ha revelat clarament insuficient 12 anys després. El partit considera que Rodalies de Catalunya encara pateix una manca d’inversions endèmica, que es veu agreujada per la manca d’execució del Govern de l’Estat de les inversions pressupostades.

Junts per Terrassa cre que iniciatives com la que ha impulsat el Govern espanyol, facilitant la gratuïtat del servei fins a final d’any per tal d’impulsar l’ús del transport públic, perden tot el seu sentit si aquest servei pateix incidències i retards de forma sistemàtica. La formació afegeix que cal prioritzar que el transport públic sigui fiable, segur i accessible per tothom.