Junts per Terrassa reclama l’equiparació laboral per als pares amb infants amb quarantena

Junts per Terrassa presenta dues propostes de resolució al ple d’aquest mes de setembre. D’una banda demana reclamar al Govern de l’Estat, l’equiparació urgent dels drets laborals dels progenitors amb fills en edat escolar en quarentena, tant per a PCR negativa com positiva. De l’altra banda JxT vol que Terrassa s’ofereixi per acollir famílies o menors no acompanyats.

Junts per Terrassa recorda que el Govern espanyol va regular la baixa laboral retribuïda pels progenitors dels alumnes positius per ser convivents directes i per tant subjectes a quarantena. No passa el mateix en el cas que els petits resultin negatiu al test però han de fer quarantena igual per haver estat en contacte amb un positiu. El govern espanyol preveu una reducció de la jornada de treball que pot arribar al 100 per cent i que vagi amb la reducció proporcional del salari. Per Junts per Terrassa aquesta és una mesura discriminatòria i injusta que penalitza les famílies i en especial les dones.

Pel que fa a la crisi dels refugiats, la formació denuncia que Europa continua sense tenir una política migratòria comuna i externalitza les seves fronteres blanquejant països que vulneren els Drets Humans com Turquia o el Marroc. El passat dia 8 cremava el camp de refugiats de Mòria, a Lesbos l’illa de Grècia, on hi vivien 13.000 persones. Per això, en la proposta reclamen que Terrassa s’ofereixi per acollir famílies o menors no acompanyats, que el Govern agilitzi els tràmits de demanda d’asil, reformar la Llei d’Estrangeria i el tancament definitiu dels CIE, a més de reclamar a la Unió Europea, una política migratòria conjunta que sigui respectuosa amb els Drets Humans.