Junts reclamarà al Ple millorar el manteniment del patrimoni industrial

Junts per Terrassa denuncia la falta de neteja i manteniment d’alguns edificis emblemàtics de la ciutat que formen part del patrimoni municipal i de les rutes turístiques de la ciutat. Tot i haver votat a favor de les 66 mesures que impulsa el Pla de Màrqueting, consideren que a més, cal un pla de xoc per a la millora del manteniment i neteja d’elements importants com les columnes exteriors del Teatre Principal, les xemeneies de les places Didó i Ricard Camí, o el mateix monument de la Dona, ple de pintades i graons trencats.

També reclamen millores en les bases de les plaques explicatives que acompanyen cada monument. La segona moció que Junts presenta al ple d’octubre fa referència al teixit associatiu per el qual proposa un ajut extraordinari per a moltes de les entitats de la ciutat, sense ànim de lucre i que han de fer front a l’augment de la despesa energètica. La tercera proposta dels nacionalistes és per aconseguir del nou Conseller de Territori, el sabadellenc Juli Fernández, un impuls per a la Ronda del Vallès.

L’inacabat projecte, abans anomenat Quart Cinturó, i que ara ha de relligar les trames urbanes de Terrassa i Sabadell i connectar definitivament el Vallès Occidental amb el Baix Llobregat. La quarta proposta de Junts és per fomentar l’ús social del català amb l’impuls des de l’Ajuntament de polítiques transversals perquè el català esdevingui realment la llengua vehicular en tots els àmbits de la ciutat, al menys en les tramitacions, campanyes i comunicacions del Consistori. Finalment Junts espera que s’aprovi un acord de Junta de Portaveus per reclamar un finançament just i suficient perquè els ajuntaments i ens locals puguin exercir totes aquelles competències de les quals són responsables i de les altres competències que sovint també han d’assumir.