Junts X Terrassa eleva al ple una proposta per fomentar l’activitat econòmica i tres acords

El grup municipal de Junts x Terrassa ha anunciat que presenta al proper ple de maig una proposta de resolució i tres acords de junta de portaveus. La moció mostra la preocupació per les conseqüències econòmiques que la pandèmia deixa a la ciutat. El mes d’abril va pujar en 1787 persones el nombre d’aturats, situant-se la taxa en el 14,83%. Terrassa és la tercera ciutat de Catalunya amb més treballadors afectats per ERTO, 17.361, i el 1r Tinent d’Alcalde de l’Àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat,  Isaac Albert, calcula que el PIB ha caigut un 10%.

La crisi del 2008 va tenir un fort impacte en els sectors de la construcció, immobiliaris i bancaris. Les dades apunten a que els sectors més afectats seran ara el terciari i l’industrial. Per fer-hi front, la formació recorda que  l’Ajuntament aprovarà en breu, per unanimitat, l’acord polític que ha de permetre posar les bases a un gran Pacte de Ciutat per l’impuls econòmic i social de Terrassa que s’hauria d’aprovar durant l’estiu.

Però el repte  és tan gran, diuen, que cal anticipar-s’hi. Per això, proposen que el ple es comprometi a no pujar la pressió fiscal de les figures impositives que afecten a l’activitat econòmica durant els anys 2021 i 2022 i posar els recursos humans necessaris per agilitzar la tramitació dels expedients vinculats a l’activitat econòmica un cop s’aixequi la suspensió dels terminis administratius. També demanen simplificar els tràmits administratius, més recursos per a Foment i pel Pla d’acció sectorial de la indústria 4.0, modernitzar els polígons industrials i reactivar el Pacte per la Reindustrialització de la comarca.

En l’apartat d’acords de junta de portaveus, JxT creu que el comandament únic en sanitat i interior durant l’estat d’alarma ha estat ineficaç i algunes mesures s’han pres tard i malament. Per això demanen al Govern espanyol el retorn de totes les competències a la Generalitat. També demanen a Madrid l’aprovació urgent d’un permís retribuït per a famílies amb nens i persones dependents a càrrec. I, finalment, la formació aposta per la creació d’una Agència de la Natura de Catalunya.