JuntsxCat i ERC voten en contra de la proposta dels Comuns per a que la R4 de Rodalies arribi a l’Aeroport del Prat

Els partits que formen part del govern de la Generalitat, JuntsxCat i ERC, han tombat amb els seus vots en contra la Proposta de Resolució  que s’ha debatut aquest dilluns a la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya. Els Comuns proposaven establir una mesa de treball entre el Govern de la Generalitat i el Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental per abordar la possibilitat que l’R4 sigui la llançadora amb les dues terminals de l’aeroport de El Prat i aturar l’actual projecte fins que no es consensuï amb els actors implicats.

El  23 de desembre de 2019, el conseller de Territori i Sostenibilitat va anunciar que Ferrocarrils prestaria el nou servei a l’aeroport de Barcelona. Les obres d’aquesta nova línia, que estan en execució, les està realitzant Adif i es preveu que acabin el 2020. Es tracta d’un ramal que unirà l’estació de El Prat amb la T2 de l’aeroport. 

El nou recorregut es preveu que els combois tinguin una freqüència de 15 minuts entre tren i tren i intercanviadors amb les parades de metro en la Línia 9 del metro. 

Els Comuns consideren que  el Govern de la Generalitat ha pres una decisió sense tenir en compte el territori, en aquest cas, el Vallès Occidental, ni el que hi diu el Pla d’Infraestructures Ferroviàries 2008-2015 que preveia la connexió ferroviària amb les terminals T1 i T2 de l’aeroport d’el Prat a través de la prolongació de la línia R4 de Rodalies.

Pels comuns la prolongació de la línia R4 permetria un enllaç amb més freqüències a l’aeroport del Prat, oferiria una opció de transport millor connectada amb la resta de línies de Rodalies i de serveis ferroviaris i donaria cobertura a un major nombre de població. Per altra banda, l’operadora RENFE estaria preparada a nivell de recursos materials i humans per fer-se càrrec de manera immediata d’aquest servei, amb un estalvi i una eficiència superior a d’altres opcions,afegeixen. Així mateix, el territori, representat  pel Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental s’han expressat a favor d’aquesta opció com la més òptima, eficient i eficaç.