JxT defensa la unitat de la llengua catalana, dona suport a la cultura i vol investigar els GAL

El grup municipal de Junts per Terrassa presenta tres nous acords de junta de portaveus que s’elevaran al ple de mes de juny, previst pel dia 30.

El primer fa referència a la darrera sentència del Tribunal Suprem que imposa el castellà com a llengua de comunicació institucional entre Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i dona la raó a un recurs del PP. Per això, la formació vol defensar la unitat de la llengua catalana a la sessió i que l’Ajuntament s’adhreixi al manifest «Som 10 milions, som una llengua» impulsat per Plataforma per la Llengua.

La formació també vol donar suport al sector cultural, recuperant i posant la cultura l’abast de tothom, millorar-ne el seu finançament i dignificar les condicions laborals dels seus treballadors.

Finalment, JxT vol investigar qui va ordenar i donar cobertura legal i política a les actuacions del Grup Antiterrorista d’Alliberament (GAL). Un informe de la CIA desclassificat apunta directament a l’expresident Felipe González com a màxim responsable i la formació demana que s’assumeixin responsabilitats polítiques d’aquells fets.