JxT presenta 4 esmenes a les ordenances fiscals del 2023

Al ple d’aquest divendres figuren 4 esmenes del grup municipal Junts per Terrassa. La formació comparteix la màxima de congelar taxes i impostos per mantenir una pressió fiscal moderada però creu que darrera del gran titular, a la lletra petita, hi ha marge per ajudar les economies familiars i empresarials.

Dues d’elles tenen a veure amb temes ambientals i transició energètica. La portaveu, Meritxell Lluís, demana a l’equip de govern municipal que no modifiqui els topalls i que no rebaixin les bonificacions existents per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en l’IBI, l’Impost de Construccions i Obres (ICIO) i l’IAE.

La segona, pretén que s’introdueixin bonificacions per promoure la substitució de teulades amb fibrociment en l’ICIO. Per aconseguir-ho, diu Lluís, cal declarar aquestes feines d’interès especial o d’utilitat municipal.

Les altres dues tenen a veure amb l’ordenança general. JxT va presentar al novembre de 2020 una proposta de resolució que es va aprovar per unanimitat sobre la tarifa plana fiscal o pla personalitzat de pagament.

Es pretenia fraccionar el pagament de tots els rebuts municipals en una quota fixa mensual, bimensual o trimestral. Segons el govern municipal això no s’aplicarà fins al 2024 per problemes informàtics (el programari és complicat i la migració de les dades dels contibuents d’un sistema a l’altre es farà al febrer. Per tant el nou sistema s’aplicarà a l’inici del següent exercici).

La portaveu lamenta el retard i demana que es faci pedagogia, per saber quant es paga i com ha evolucionat al llarg dels darrers exercicis.

La darrera és sobre la mateixa ordenança. El text diu que al llarg de l’any es faran les regulacions oportunes. Junts demana que les quotes siguin fixes per preveure les despeses.

Meritxell Lluís 4 Meritxell Lluís 3 Meritxell Lluís 2 Meritxell Lluís 1