JxT proposa fer una guia de comunicació inclusiva i fomentar l’accessibilitat cognitiva a Terrassa

El grup municipal de Junts per Terrassa vol que la ciutat avanci cap a l’accessibilitat universal. Per això, al proper ple presentarà dues propostes de resolució per l’elaboració d’una guia de comunicació inclusiva i per fomentar l’accessibilitat cognitiva.

La guia vol promoure una comunicació lliure d’estereotips i prejudicis, i respectuosa amb tothom. L’elaboració hauria d’anar a càrrec de tot els òrgans de participació i serveis municipals. Un cop enllestida, caldrà adaptar tota la normativa i comunicació de l’Ajuntament i fer-ne difusió a la resta de la ciutat.

Pel que fa a l’accessibilitat cognitiva, Junts per Terrassa demana iniciar un pla de senyalètica per aplicar als edificis públics que incorpori els criteris d’accessibilitat sensorial i llenguatge clar. El grup proposa triar un equipament per fer una prova pilot i, en funció de l’avaluació que se’n faci, implementar-ho a la resta. A més, sol·licita publicar en lectura fàcil tota la informació municipal.

Finalment, Junts per Terrassa presentarà una tercera proposta de resolució perquè l’ajuntament s’adhereixi al manifest amb motiu del Dia Mundial per l’Eliminació de la Violència  contra la Dona, signat per la Generalitat, les quatre Diputacions, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. Si aconsegueix el consens de  tots grups, podria convertir-se en un acord de junta de portaveus o una declaració institucional.