JxT vol que les persones amb discapacitat visual votin de forma autònoma i secreta a les municipals

Junts per Terrassa elevarà al darrer ple de l’any 2 propostes de resolució i 3 acords de junta de portaveus.

La formació vol que en les properes eleccions municipals les persones amb discapacitat visual puguin exercir el dret a vot de forma autònoma i secreta.

El govern espanyol ho ha regulat per fer-ho possible als comicis generals, autonòmics i europeus però no ha desplegat el reglament per als processos locals.

Per això, la moció insta a l’executiu central a garantir aquest dret i, si no és així, demana que ho faci l’ajuntament, seguint l’exemple d’altres municipis catalans, que ja ho van fer ara fa 4 anys.

La segona moció vol potenciar i visibilitzar la plaça dels Drets Humans. Per aconseguir-ho i, amb la col·laboració de la Comissió de Drets Humans de l’ICATER, l’Espai per la defensa dels Drets Humans i Socials de Terrassa i la sindicatura municipal de greuges es proposa fer una actuació en aquest espai (un mural, una escultura o qualsevol altre cosa que es consideri) i que vagi acompanyada d’activitats divulgatives.

Els acords demanen al govern espanyol dues coses: que executi les inversions i traspassi rodalies a la Generalitat i que crei un fons perquè ajuntament i entitats públiques puguin fer front a l’increment de l’energia. El tercer acord, condemna el règim iranià per la vulneració dels drets humans, especialment per motius religiosos i contra els drets de les dones.

Jxt 4 Jxt 2

Jxt 1