Keri Bean, enginyera de la NASA, explica la seva experiència a l’ESEIAAT

Keri Bean té 28 anys i és enginyera d’operacions de la NASA. Després de cursar els estudis de meteorologia a la Universitat de Texas A&M, Keri Bean, va fer un màster sobre el clima de Mart. Ara treballa al laboratori de propulsió que l’agència té a Pasadena, a Califòrnia, com a investigadora, desenvolupadora i planificadora d’activitats.

Aquest dimecres ha visitat el Campus de la UPC a Terrassa per explicar la seva experiència en les operacions i missions espacials en les que ha participat, com Opportunity i Curiosity, entre d’altres. Bean explica que el dia que la van trucar de la NASA va ser el millor de la seva vida. Bean processa tota la informació climatològica que reben de l’espai per facilitar-la a la comunitat científica per a què dissenyin les diverses missions.


Bean ha publicat nombrosos articles i ha impartit conferències a les universitats més prestigioses de l’àmbit tecnològic i aeroespacial. També ha estat distingida amb diversos guardons i premis a la seva trajectòria i a la qualitat de la seva recerca.