Km0 Energy, una empresa local dedicada a impulsar la transició energètica

L’empresa terrassenca Km0 Energy impulsa la constitució de comunitats energètiques i les acompanya durant tot el procés. Produeixen, gestionen i distribueixen energia renovables de manera autogestionada sense dependre de les grans companyies. Hi ha diferents fórmules però totes tenen com a objectius reduir l’impacte medi ambiental i estalviar diners en la factura de la llum.

Amb la normativa actual, normalment són els ajuntaments els qui capitanegen aquesta transició energètica: seleccionen l’edifici on s’instal·laran les plaques solars i paguen les inversions. Una part de l’energia produïda serà per autoconsum de l’equipament i, la resta, es posa a disposició dels veïns i veïnes que visquin a menys de 500 metres.

La ciutadania paga una taxa anual, d’uns 80 euros, per poder gaudir d’aquesta energia renovable. Es calcula que una família deixa de rebre factures de la comercialitzadora per valor de 200 o 220 euros anuals. És a dir, que estalvia uns 100 euros a l’any.

Aquesta empresa ha acompanyat ja a 75 municipis catalans en aquest camí. Amb l’Ajuntament de Terrassa s’han iniciat les converses.

Les comunitats energètiques són un nou actor de l’anomenada transició energètica i posen a l’abast de la ciutadania la possibilitat de participar-hi activament.

Km0 Energy 2Km0 Energy 3Km0 Energy 4Km0 Energy 5Km0 Energy 6Km0 Energy 7