L’Associació Els Dols fa una xerrada per a la detecció i prevenció del suïcidi

La principal causa de mort no natural a Espanya és el suïcidi. El nombre de casos s’ha multiplicat, sobretot entre els més joves, i una de les principals causes són els problemes de salut mental que ha portat amb ella la pandèmia.

Aquest dissabte ha estat el dia internacional de la prevenció de suïcidis i l’Associació «Els Dols» ha fet una xerrada al Centre Cívic de Ca n’Aurell per ajudar a detectar i evitar autolesions i suïcidis de persones del nostre entorn.

Tot i fer una xerrada sobre la prevenció de suïcidis, «Els Dols» s’ha especialitzat en l’acompanyament i els passos a seguir després de la pèrdua d’una persona estimada.

La Candi, presidenta i fundadora de l’Associació defensa que “la vida és un dol rere un altre i que aquests s’han de saber gestionar”.

Des del passat 22 de juny la línia telefònica del 061 també opera com un telèfon contra el suïcidi, tal i com va decidir la Conselleria de Salut del govern de la Generalitat. Un servei d’atenció que el 2021 va rebre sis mil trucades de persones amb alguna idea suïcida, dada que suposa entre quinze i divuit trucades d’aquest tipus al dia.