L’1 d’octubre, protagonista de la portada de l’anuari 2017 de l’Arxiu Tobella

L’Assemblea Nacional de Catalunya respon a les crítiques de Ciutadans a la portada de l’Anuari de l’Arxiu Tobella, amb una gran concentració solidària i de suport a l’entitat de la placeta de Saragossa. L’ANC ha aprofitat la crítica del partit taronja, per reclamar aquí la llibertat dels presos polítics i pel retorn de les persones que es troben a l’exili. Els concentrats han acabat la protesta al Raval de Montserrat coincidint amb els quatre mesos que els presidents d’Òmnium i l’ANC, són a la presó.

Tal i com havia anunciat, Ciutadans no va assistir aquest divendres al vespre a la presentació del llibre resum de l’Arxiu Tobella, perquè considera que la portada del llibre no reflecteix un dels fets més destacats del 2017. Tot i això i com és habitual, l’acte va comptar amb una nodrida representació política i ciutadana, amb la presència, aquest any, de la Presidenta de la Diputació de Barcelona al capdavant. Tot plegat ha donat més volada a la presentació pública de l’Anuari que en edicions anteriors no havia tingut tant ressò. Coincidint amb la sortida del llibre, a la sala d’exposicions de l’Arxiu Tobella s’ha obert una mostra d’una dotzena de fotografies, amb la foto de portada i les imatges més impactants de l’any.

A l’acte, l’arquitecte Pere Puigdomènech va parlar sobre la rehabilitació de La Masia Freixa. En total l’Anuari de l’Arxiu Tobella recull més de 2.000 notícies escollides per Ricard Domènech, i més de 400 fotografies de Montse Saludes. L’acte també ha servit per mostrar el relleu a la presidència de l’Arxiu Tobella. Mentre surt Isabel Marquès que torna a fer-se càrrec de l’oficina de la Síndica de Greuges, entra Aleix Pons que assumeix la presidència de l’entitat.