La 16a Mostra de la Diversitat Cultural surt al carrer i se celebra a Vallparadís aquest cap de setmana

La Mostra de la Diversitat Cultural de Terrassa torna a celebrar-se aquest cap de setmana (dissabte, 30 de setembre i diumenge, 1 d’octubre). La cita és de caràcter bianual i no s’havia pogut fer des del 2019, per la pandèmia.

La principal novetat és que surt al carrer, abandona el Recinte Firal i se celebrarà al parc de Vallparadís, a la zona de l’Espai Vela per obrir-la encara més a la ciutadania i fer-la més participativa.

La Mostra oferirà degustacions gastronòmiques, exhibicions i tallers. També hi haurà una cabina de ràdio de la Queta, emmarcada dins la campanya de sensibilització per la llengua «Provem-ho en català. Molt per parlar, molt per viure!» que, impulsa la Generalitat.

També s’hi trobarà l’activitat «Canvia de pell”, impulsada pel Servei de Ciutadania i Immigracions de l’Ajuntament, una proposta de realitat virtual que convidarà als visitants a posar-se a la pell de les persones que pateixen situacions de discriminació.

La Mostra té com a objectius donar a conèixer la gran riquesa cultural i tradicional de la ciutat i posar en valor la feina de les entitats.

Se celebra des del 1991 i en aquestes 15 edicions s’ha consolidat com un espai de referència que cada dos anys reuneix tota la riquesa i diversitat cultural de Terrassa.

Està organitzada per l’Ajuntament i diverses entitats culturals: l’Associació Cultural Musulmana de Terrassa, l’Associació Catalana de Residents Senegalesos, el Centre Aragonès de Terrassa, l’Associació Cultural de Mali, la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa i la Coordinadora d’Entitats de Cultura Andalusa de Terrassa.

Mostra De La Diversitat Cultural 27.9.23

Mostra De La Diversitat Cultural 5 Mostra De La Diversitat Cultural 4 Mostra De La Diversitat Cultural 3 Mostra De La Diversitat Cultural 2