La 27a Setmana de la Ciència tanca l’edició d’enguany a l’Auditori Municipal

Terrassa ha estat la seu, des de l’11 i fins el 20 de novembre, de l’esdeveniment de divulgació científica més important d’aquest any a nivell europeu. Es tracta de la 27a edició de la setmana de la ciència. Una programació d’activitats científiques que posen en valor la investigació i fomenten l’interès de la societat per la ciència i el coneixement, així com també mostrar i debatre sobre els nous avenços científics i tecnològics de la manera més amena possible.

A Catalunya es celebra des de 1993 i l’organitza la Fundació Catalana per a la Investigació i la Innovació. Al darrera de l’organització d’aquestes 26 activitats repartides durant aquesta setmana també hi ha hagut moltes entitats implicades, des d’universitats, museus, institucions o empreses.
Uns dels plats forts de la programació ha estat l’acte de clausura celebrat a l’Auditori aquest dissabte al matí, que ha comptat amb dues conferències i amb 180 persones assistents. La primera ha dut el nom «Conocer el cerebro despierta nuestro potencial», a càrrec de la doctora especialista en neurociència Rosa Casafont, autodefinida com a fan del moviment científic de la ciutat de Terrassa.

L’altra de les ponències l’ha protagonitzat la divulgadora científica i youtuber Rocío Vidal, més coneguda com «la gata de Schrödinger» que té prop de 600.000 seguidors a les xarxes i que ha emmarcat la seva xerrada d’aquest dissabte sota el títol «Ciencia, fakenews i pensamiento crítico».

Una de les apostes fortes per aquest programa col·lectiu ha estat el d’evitar els tecnicismes per apropar la ciència a aquells que no els ha interessa prou o no es senten atrets per la investigació i divulgació de la ciència. Un objectiu, el de captar nou públic, que s’ha dut a terme amb tallers familiars a la xarxa de biblioteques municipals o xerrades, conferències i jornades de portes obertes.