La 2a edició dels Premis Muncunill a la Innovació amplia les categories guardonades

Apropar la innovació en tots els seus vessants a la ciutadania. Aquest és el principal objectiu dels Premis Muncunill que atorga l’Ajuntament de Terrassa. Per això, en aquesta segona edició, s’amplien les categories, que passen de 3 a 4 i, ja s’anuncia una cinquena pel 2019.

Aquests guardons volen reconèixer la tasca d’aquelles persones, entitats, empreses, associacions o projectes que aposten per la innovació. D’aquesta manera, es premia la innovació a nivell local, l’empresarial d’àmbit estatal i un premi honorífic, que serà per a la bioquímica, Ana Maria Lajusticia, per la seva contribució a la millora de la salut. La nova categoria d’aquest 2018 és a la innovació cultural d’àmbit estatal.

Al 2019 s’afegirà el premi a la innovació en l’àmbit social.

Aquests guardons van néixer també amb la voluntat de posicionar la ciutat com una de les capitals de la innovació a Catalunya i a la resta de l’Estat.  Terrassa presideix amb Ermua la Xarxa Innpulso, té un dels primers Plans d’Innovació (2007) i forma part de la xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco en l’apartat de Cinema.

La segona edició dels Premis Muncunill coincideixen amb el 150 aniversari del naixement de l’arquitecte que els hi dóna nom i que signa la majoria d’edificis emblemàtics de la ciutat. Els guardons, dissenyats per l’artista terrassenca Anna Taratiel s’inspiren en els elements distintius de l’arquitecte modernista.

El lliurament dels premis, sense dotació econòmica, es farà el 18 d’abril a les 7 de la tarda al Teatre Principal.

A més de la conferència de Miki Espuma, un dels  directors artístics de La Fura dels Baus, a la gala, la companyia de teatre també n’oferirà un petit tast i l’empresa Lamp  prepara una sorpresa per a la sortida del teatre fins arribar a la Sala Muncunill, on s’acabarà l’acte.

De cara al 2019, la cerimònia d’entrega podria tornar al calendari original: el mes de febrer.