La 2a setmana a la Fase 1 comportarà demà la reobertura de nous serveis

Demà dilluns tornen a obrir les biblioteques de la ciutat, amb l’excepció de la bibliteca del districte 5, encara pendent d’adaptar-se a les condicions necessàries per l’actual fase del desconfinament. La tornada a la feina de les biblioteques en aquesta Fase 1 serà només per oferir el servei de préstec de documents amb cita prèvia, una nova modalitat de funcionament que arrenca amb 315 peticions i la reserva de 704 documents.

Un altre equipament de la ciutat que reobre portes aquest dilluns és la piscina del Club Natació Terrassa, després que dissabte el Butlletí Oficial de l’Estat avancés a la Fase 1 l’obertura de piscines, inicialment reservada per a la Fase 2. Era una reivindicació dels clubs esportius amb secció aquàtica. D’entrada, el Club Natació Terrassa reobrirà la piscina de 50 metres en modalitat descoberta, amb la limitació d’una persona per carril, havent de demanar cita prèvia i sense accés als vestidors. Al llarg d’aquesta mateixa setmana l’entitat compta amb reobrir també la piscina exterior de 25 metres.

Altres serveis municipals que comencen la setmana recuperant les visites presencials, tot i que també amb cita prèvia, són l’Arxiu Municipal i Foment de Terrassa, l’empresa gestora del Servei d’Ocupació municipal. El Museu de Terrassa preveu obrir el dia 8 la Casa Alegre de Sagrera, el Castell Cartoixa de Vallparadís i la Seu d’Ègara. El claustre del Convent de Sant Francesc i el Centre d’Interpretació de la Vila Medieval i la Torre del Palau encara hauran d’esperar fins setembre.

Finalment, l’Ajuntament va tornar divendres a acollir casaments, tot i que amb alguns canvis per adaptar-se a l’estat d’alarma. Per una banda, l’escenari d’aquesta modalitat d’unió matrimonial passa a ser la Sala de Premsa en comptes de la Sala de Sessions, ja que és un espai de més fàcil accés i també desinfecció. De l’altra, tots els assistents han de dur mascareta i l’aforament màxim és de deu persones.