La 3a edició dels Premis Muncunill distingiran també la innovació en l’àmbit social

Apropar la innovació en tots els seus vessants a la ciutadania. Aquest és el principal objectiu dels Premis Muncunill que atorga l’Ajuntament de Terrassa. Per això, en aquesta tercera edició, s’amplien les categories, que passen de 4 a 5. En aquest 2019 s’afegeix el premi a la innovació en l’àmbit social.

Aquests guardons volen reconèixer la tasca d’aquelles persones, entitats o empreses que aposten per la innovació. D’aquesta manera, a més de la nova categoria, es premia la innovació a nivell local, l’empresarial i la cultural d’àmbit estatal i un premi honorífic, l’únic que ja es coneix. Serà per a Cistóbal Colón i Palasí, fundador i president de la cooperativa La Fageda.

El lliurament dels premis, sense dotació econòmica, es farà el 14 de febrer, al Teatre Principal, a partir de les 6 de la tarda, tornant així al calendari original. La gala estarà conduïda per la periodista, Ana Boadas i s’iniciarà amb la intervenció de Virgina Castelló, presidenta de Música en Vena, una associació sense ànim de lucre que vol millorar les estàncies hospitalàries a través de la música.

Després de l’entrega dels guardons, dissenyats per l’artista terrassenca Anna Taratiel i inspirats en els trets distintius de l’arquitecte modernista, arribarà una altra novetat d’aquesta edició: la incorporació d’una experiència de realitat virtual.

Per finalitzar l’acte institucional al Principal, actuaran Los Vivancos, un grup innovador en la dansa i l’expressió corporal. La vetllada acabarà, amb un cocktail a la Sala Muncunill.

Aquests guardons van néixer també amb la voluntat de posicionar la ciutat com una de les capitals de la innovació a Catalunya i a la resta de l’Estat. Aquest any, coincideixen amb la celebració, aquell mateix matí, del Consell Rector i del Plenari de la Red Innpulso, copresidida per Terrassa i Ermua. A més, la nostra ciutat té un dels primers Plans d’Innovació (2007) i forma part de la xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco en l’apartat de Cinema.