La 6a Vallès Drac Race arriba amb nou rècord d’inscrits

La 6a edició de la Vallès Drac Race, que tindrà lloc diumenge, arriba amb rècord de participants. Les inscripcions es van haver de tancar la setmana passada amb 1.400 inscrits, un 20% més que l’any passat, entre les cinc curses que acull la prova: la Vallès Drac Trail de 48 quilòmetres, la Half Drac Trail de 24, l’Esquena del Drac d’11, la Drac Parc de 5, la novetat aquest any, i les Drac Kids per als més menuts. L’organització, el Centre Excursionista de Terrassa, no ha pogut doncs atendre totes les peticions per les restriccions que marca la Diputació de Barcelona dins d’aquest Parc Natural.

La gran demanda i acceptació de la prova egarenca ha comportat que es converteixi en l’esdeveniment de Trail Running Individual sense ànim de lucre amb més participants de Catalunya. Es van esgotar ràpidament els 200 dorsals de la cursa de 5 quilòmetres i la prova de 24 segueix tenint molta acceptació. L’organització ha hagut de llogar sis autobusos per portar els participants fins a Mura.

A més s’ha incrementat la participació femenina en un 35%. Altres xifres que aporta la Vallès Drac Race és que un 85% dels inscrits són de Terrassa i de la província de Barcelona, tot i que també hi ha corredors procedents d’altres punts d’Espanya i que tenen com a repte les distàncies més llargues. Aquesta edició la cursa de 48 quilòmetres s’inclou dins la 1a Copa Vallesana de Trail.

L’èxit de la prova egarenca no s’entendria, però, sense el concurs dels més de 120 voluntaris que es desplaçaran al llarg del recorregut ni l’ampli ventall d’activitats que es programen paral·lelament al llarg del dia. Hi haurà la presència de grups de cultura popular, com el Drac de Terrassa i els Dracs Petits de Viladecavalls, es realitzaran sessions de ioga per a tothom, un concurs de dibuix per als infants i se servirà una fideuà gratuïta per a tots els participants.

Com no s’entendria d’una altra manera, el Centre Excursionista segueix apostant pel reciclatge i el medi ambient. I és que el material dels avituallaments és de cartró i la brossa generada pels participants se separa segons el tipus de residu.