La 7a edició del Congrés “Som Elèctrics!” aborda la transició energètica

Totes les projeccions indiquen que la temperatura de la superfície de la Terra s’incrementarà entre 1,1 i 6 graus durant el segle XXI. Alguns experts encara són menys optimistes: diuen que hi ha un 50% de probabilitats que la temperatura global s’incrementi un grau i mig per sobre del nivell preindustrial en els pròxims 5 anys.

Afirmen que l’única manera de capgirar la situació o, al menys alentir-la, és reduir dràsticament les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Però les renovables són entre un 5 i un 8% del global i només produeixen energia elèctrica. El petroli, el carbó i el gas són encara majoritaris.

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya acull aquest dimecres i dijous la 7a edició del Congrés «Som elèctrics!» dedicat a la transició energètica.

S’aborda el present i el futur de l’energia en un context d’emergència climàtica i de major demanda pel creixement exponencial de la població. Alguns ponents afirmen que el canvi del model és ja un imperatiu.

La crisi energètica actual i el canvi climàtic són un recordatori de la fragilitat del sistema. Segons l’Agència Internacional de l’Energia són també una oportunitat per accelerar la transició cap a un model més sostenible.

Som Elèctrics 1