La 7a edició dels Premis Muncunill ha destacat les iniciatives més innovadores de l’any

Els Premis Muncunill celebren un any més les iniciatives més innovadores. La 7a edició del guardó organitzat per l’Ajuntament de Terrassa reconeix la labor de les empreses, entitats i persones que han destacat en aquest àmbit durant 2022.

El premi a la Innovació d’àmbit local l’ha rebut Bio2Coat. Aquesta empresa contribueix a la reducció del malbaratament alimentari, a través del desenvolupament d’un recobriment que manté el sabor i la frescor dels productes vegetals.

També s’han guardonat iniciatives innovadores amb projecció estatal. L’empresa ABLE Human Motion, guanyadora del premi a la Innovació Empresarial, és una start-up que dissenya exoesquelets. Aquesta tecnologia ajuda persones amb problemes de mobilitat a caminar de nou durant la rehabilitació, permetent-los més independència.

En l’àrea cultural, ha estat guardonat Pep Salazar. S’ha reconegut la seva contribució a acostar la innovació a la ciutadania a través de projectes com el festival OFFF o l’exposició ‘Digital Impact’. L’OFFF, fins i tot, té edicions a diferents països, que impulsen la promoció de la creació catalana a nivell internacional.

El premi a la Innovació Social d’àmbit estatal ha recaigut en Specialisterne. És una entitat que contribueix a la participació plena de les persones adultes amb autisme, i els ofereix formació i ocupació en les àrees d’informàtica i administració.

Per concloure el lliurament de premis, la neuròloga Mercè Boada i Rovira ha estat reconeguda amb el Premi Muncunill a la Innovació Honorífic. La metgessa té una destacada trajectòria pel que fa a la recerca sobre l’Alzheimer.

La gala, duta a terme aquest dijous al Teatre Principal, ha estat presentada per la periodista de TV3 Sheila Alen. Ha estat tancada per la innovadora neocupletista feminista Glòria Ribera.

Premis Muncunill 23

230504 Premis Muncunill 2230504 Premis Muncunill 15

230504 Premis Muncunill 3