La 8a Vallès Drac Race ja compta amb 1.500 inscrits en les diferents proves

Els aficionats al trail running tornaran a gaudir aquest cap de setmana amb la 8a Vallès Drac Race, que torna al seu format habitual després de l’edició lliure, gratuïta i no competitiva del 2021 motivada per la pandèmia. El Parc de les Nacions Unides tornarà a ser el centre neuràlgic de les diferents proves. Dissabte a la tarda hi haurà les curses Kids per a nois i noies d’entre 6 i 14 anys, amb un recorregut que oscil·larà entre el 1.000 metres i els poc més de tres quilòmetres per als infants més grans. En aquesta edició entren al circuit català d’escoles de trail.

Els plats forts, però, arribaran en la jornada de diumenge, amb les curses d’adults. A les 8.15h es donarà el tret de sortida a la Vallès Drac Trail, de 49 quilòmetres i 1.900 metres de desnivell positiu, per un traçat que recorrerà el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. A les 10.00h, i des de Mura, sortiran els corredors inscrits a la Half Drac Trail de 24 quilòmetres i 890 metres de desnivell, i tot seguit es posaran en marxa els participants de l’Esquena del Drac d’11 quilòmetres i la cursa/marxa Drac Parc de 5, adreçats als corredors més novells i que prefereixin completar el recorregut a un ritme més lent.

El Centre Excursionista de Terrassa, entitat organitzadora, fa una valoració molt positiva de la resposta dels corredors de muntanya. Hi ha 1.500 inscrits, amb una destacada participació d’atletes procedents de diferents punts de Catalunya, així com de València, les Illes Balears i el País Basc. De fet ja fa setmanes que es van esgotar els dorsals per a les distàncies més freqüentades, la de 24 i 11 quilòmetres, mentre que es mantenen obertes per a la resta de proves al web oficial.

La Vallès Drac Race busca passar pàgina a la Covid-19, combinant l’esperit esportiu, aventurer, social i turístic d’un esdeveniment sostenible, obert a la ciutat i que seguirà estant amenitzat per actuacions d’entitats de la cultura popular terrassenca. Un centenar de voluntaris executaran les tasques necessàries de marcatge i desmarcatge, controls de pas i avituallaments, entre d’altres.

Vallès Drac Race 2020 Sortida Mura

La cursa de 24 quilòmetres, amb sortida des de Mura, és una de les més populars

Vallès Drac Race 2020 2

Les distàncies més llargues transcorren pels punts més emblemàtics del Parc Natural

Cursa Infantil Vallès Drac Race 2020

Les curses infantils es concentraran el dissabte a la tarda