Mostra itinerant a la BCT sobre l’autor dels Goigs de Terrassa, Joan Tomàs i Parés

Terrassa reivindica la figura del músic i folklorista Joan Tomàs i Parés amb una exposició que es pot veure a la Biblioteca Central fins el proper 17 de gener. I és que el mestre va tenir una forta vinculació amb la nostra ciutat. Va ser director de l’Escola Coral de Terrassa i va arribar a situar-lo com un dels primers orfeons a Catalunya. També va dirigir la Capella de Música de Sant Pere. A més, és l’autor de la música dels Goigs als màrtirs Sant Pere, Sant Cristòfor i Sant Valentí, patrons de Terrassa.

Joan Tomàs i Parés va viure entre el 1896 i el 1967. Va ser sots-director de l’Orfeó Català i autor d’una nombrosa producció coral i de notables harmonitzacions de cançons tradicionals catalanes. Però el seu gran llegat és la important tasca de recerca i recull de cançons i melodies del folklore català. En va recopilar 10.000.

L’exposició itinerant coincideix amb els 125 anys del seu naixement i fa un recorregut per les diferents facetes en les que Joan Tomàs va destacar. Hi ha imatges i documentació, algunes inèdites fins ara i fruit del treball de recerca fet per l’ocasió. També hi ha enllaços en format QR a músiques i vídeos del mestre.