La BCT fa 25 anys i encara el futur assumint el repte del ChatGPT

La Biblioteca Central de Terrassa ja té 25 anys. Va ser el 10 de maig del 1998 quan aquest equipament emblemàtic de la ciutat va obrir les seves portes, amb una gran festa popular. Començava així un nou plantejament que aviat aproparia aquest servei públic a tots els districtes de la ciutat i incrementava exponencialment les seves possibilitats.

Tirant la vista enrere, la nostàlgia sempre dibuixa un bonic record però, en realitat, gairebé ningú voldria tornar a les limitacions d’aquells anys, sabent tot el que s’hi pot fer ara a les biblioteques.

Actualment la BCT és la biblioteca del Districte 1, és la cap de la xarxa de biblioteques públiques de la ciutat i és central comarcal. Al 2022 va registrar rècord de visitants. El sistema d’autopréstec permet els usuaris gestionar els documents que volen emportar-se. I no només de la Biblioteca Central, sinó de tota la xarxa de biblioteques públiques catalanes, amb un fons de 15 milions de documents, a cost zero. A més, l’equipament és cada vegada més un espai cultural, social, de convivència i participació.

Després de 25 anys de canvis constants, ara el repte de les biblioteques és tecnològic i passa per la irrupció del ChatGPT.

El futur de la Xarxa de Biblioteques de Terrassa passa per apropar el servei a les zones que queden més allunyades o que no en tenen, com el nou Districte 7, així com consolidar i ampliar prestacions i alguns dels edificis existents. Aquí destaca el projecte de la nova Biblioteca del Districte 5, ja en marxa.

Foto Bct Infantil