La BCT incorpora nova tecnologia per automatitzar el préstec i el control de seguretat

La Biblioteca Central de Terrassa ha incorporat la tecnologia per radiofreqüència per automatitzar el préstec i el control de seguretat. D’aquesta manera, les persones usuàries podran estalviar-se cues i no hauran de passar pel taulell de préstecs. Només caldrà portar el carnet de la biblioteca perquè l’aparell pugui fer la lectura del codi de barres. Es podran fer préstecs, renovacions, retornar documents o consultar l’estat del carnet de forma totalment autònoma.

S’han col·locat tres punts d’autopréstec al vestíbul de la biblioteca i després de vacances s’instal·larà una nova bústia per retornar documents totalment automatitzada. La nova màquina tindrà capacitat per esborrar els préstecs un cop retornats els documents, magnetitzar-los i classificar-los per sales per facilitar així la seva col·locació un cop retornats. El sistema es completa amb la instal·lació d’un nou arc de seguretat per radiofreqüència que substitueix el magnètic que hi havia fins ara.

El proper dilluns, 5 d’agost, ja es podran utilitzar els punts d’autopréstec mentre que la nova bústia de retorn no estarà enllestida fins a finals del mes de setembre.

La mesura forma part del conjunt d’accions previstes en el marc del nou Pla municipal del servei bibliotecari 2018-2025.

El canvi de sistema de préstec ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació i la inversió de l’Ajuntament de Terrassa.