La BCT tancarà uns dies per adaptar-se a un nou sistema de préstec per radiofreqüència

La Biblioteca Central de Terrassa tancarà de forma excepcional un total de 3 jornades: 4 i 15 de novembre, durant tot el dia i, el dijous, 17 d’octubre, entre la 1 i les 5 de la tarda.

Durant aquests dies, la Diputació impartirà a la plantilla de l’equipament un seguit de sessions formatives sobre la tecnologia per radiofreqüència (RFID) que s’ha incorporat per automatitzar el préstec i el control de seguretat. Aquest nou sistema permet transmetre dades a través d’ones de ràdio, sense fils, i substitueix els codis de barres.

D’aquesta manera, les persones usuàries podran fer préstecs, renovacions, retornar documents o consultat l’estat del carnet de forma totalment autònoma, estalviant-se cues i sense passar pel taulell.

Aquests canvis permetran reorganitzar les funcions del personal de la biblioteca que podrà dedicar més temps a l’atenció i assessorament de les persones usuàries.

També es potencia el paper de l’equipament com a element cultural educatiu, formatiu i dinamitzador de la lectura amb la intenció d’obrir-lo, encara més, a la ciutat. Durant els dies que la BCT estigui tancada, la resta de biblioteques de la BCT Xarxa (Bd2; Bd3; Bd4; Bd5 iBd6) obriran en el seu horari habitual.

La mesura forma part del conjunt d’accions previstes en el marc del nou pla municipal del servei bibliotecari 2018-2025, redactat per l’Ajuntament i la Diputació.