La BD5 es traslladarà a un nou parc que es construirà l’any que ve al Pla del Bonaire

La nova biblioteca del Districte 5 es construirà finalment on hi havia els mòduls provisionals de l’institut Can Roca, a l’avinguda Béjar, al costat de la llar d’infants Patufet. En un futur s’ubicarà al nou parc que l’Ajuntament farà, els propers mesos, en uns terrenys de 5.200 metres quadrats i en forma d’U entre els carrers Sant Feliu de Llobregat i Vilafranca del Penedès. Durant deu anys han estat cedits al Departament d’Educació i amb la posada en marxa del nou institut han quedat alliberats. Ara l’Ajuntament en podrà disposar gràcies al conveni amb la Generalitat que s’aprovarà divendres al ple.

Amb aquest parc el Pla del Bonaire guanyarà una nova zona verda. Al lateral est s’hi farà una àrea de jocs infantils amb sorral i gronxadors i, a l’oest, una estructura de trepa pels més grans. Les obres, previstes en 340.000 euros, començaran a mitjans de l’any que ve. D’aquests, 220.000 aniran a càrrec de la Generalitat per a retornar els terrenys en òptimes condicions i 120.000 els aportarà l’Ajuntament per fer l’actuació. En una reunió amb l’alcalde, Jordi Ballart, uns veïns molt satisfets han conegut el detall del projecte que han treballat conjuntament.

Parc Bonaire

La construcció de la nova biblioteca encara trigarà uns anys. El govern ja vol començar a redactar el projecte l’any que ve. A l’espai previst s’hi plantarà arbrat i vegetació per disposar d’una gran zona verda mentre no arribi la construcció del nou equipament. La biblioteca deixarà de formar part de les instal·lacions del Club Natació Terrassa.

Amb la nova ubicació de la BD5 el govern descarta la prevista fins ara, uns metres més enllà de la mateixa avinguda Béjar, al parc de les Nacions Unides, que es mantindrà com a zona verda.

L’Ajuntament té previst en un futur plantejarà alguna actuació que pacifiqui el trànsit de l’avinguda de Béjar.