La Biblioteca Central de Terrassa trasllada part del seu fons patrimonial a l’Arxiu Històric

Els fons documentals i patrimonials que fins ara es conservaven a la Biblioteca Central de Terrassa s’han traslladat a l’Arxiu Històric de Terrassa amb l’objectiu de poder garantir les condicions òptimes de manteniment i conservació d’aquests documents. El trasllat dels fons es va concretar durant el passat mes de juny.

La col·lecció de llibres antics de la Biblioteca Central de Terrassa forma part del Catàleg Col·lectiu del Patrimoni Bibliogràfic de Catalunya i està integrada per més d’un miler de llibres d’entre els segles XV i XIX, la majoria provinents de l’antiga Biblioteca Soler i Palet. El fons que s’ha traslladat conté manuscrits, atles, missals, cantorals o algunes partitures del mestre Ullés Daura, entre altres publicacions.

També s’han traslladat a l’Arxiu Històric el fons Soler i Palet (1.680 exemplars) que formava part de la biblioteca personal de Josep Soler i Palet i el fons Baltasar Ragón (254 exemplars) on destaquen principalment les obres teatrals.

La Biblioteca Central de Terrassa continuarà administrant el fons documental però, a partir d’ara, la seva consulta s’haurà de realitzar presencialment a l’Arxiu Històric de Terrassa o consultant el catàleg en línia de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Al marge del fons documental que s’ha traslladat a l’Arxiu Històric de Terrassa, la Biblioteca Central de Terrassa també conserva algunes capçaleres de revistes en diversos idiomes, la més antiga data de 1678 i disposa de més de 50 títols del segle XIX i 4 del segle XVIII.