La borrasca Filomena deixa Terrassa amb neu molt fugaç

El temporal Filomena ha passat per Terrassa deixant pluja, vent i fred arreu de la ciutat, però la neu pràcticament ha passat de llarg. Mentre que municipis propers com Rellinars, Matadepera, Vacarisses i Ullastrell es van llevar dissabte al matí amb bones enfarinades, a Terrassa més aviat ha estat un cap de setmana passat per aigua. Les úniques volves de neu que van caure a la ciutat ho van fer pels volts de les tres de la matinada de dissabte, però en poca quantitat i durant poca estona, sense agafar en cap moment.

L’Ajuntament havia activat en fase d’alerta el Pla d’Emergència municipal davant la previsió d’episodis intensos de vent i neu, seguint les indicacions del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya amb els plans VENCAT i NEUCAT. Pel que fa a les baixes temperatures, el consistori compta amb un protocol d’atenció a persones vulnerables que implica Serveis Socials, Protecció Civil i Policia Municipal. Entre aquests col·lectius s’hi compten les persones majors de 75 anys, amb problemes de mobilitat, amb malalties cròniques i situacions d’aïllament, solitud i pobresa.

El Filomena, però, ha acabat sense deixar incidents destacables a Terrassa i dibuixant un cap de setmana amb poc moviment als carrers de la ciutat. A més de la situació meteorològica, el confinament municipal i el tancament dels comerços no essencials gairebé que només obligaven a sortir de casa els qui havien de passejar el gos.