La Bústia Ètica i el Pla d’Integritat es presenten a principis d’octubre

La Comissió Informativa de Transparència reunida telemàticament aquest dimarts a la tarda ha anunciat que la Bústia Ètica i del Pla d’Integritat es presentaran públicament durant la primera setmana d’octubre. Ho ha anunciat la regidora de Transparència, Ona Martínez.

La Bústia Ètica és una eina que ha de permetre al personal de l’Ajuntament i als ciutadans en general comunicar males praxis en relació als principis ètics i normes de conducta regulats pel Codi Ètic Municipal. Estarà gestionada per la Síndica Municipal de Greuges, Isabel Marquès. Es presentarà quan ja es pugui obrir a la ciutadania.

Pel què fa al Pla d’integritat (una guia que ha de recollir el compliment normatiu i fomentar en el sector públic la cultura de la integritat) és un projecte impulsat per l’Associació Catalana de Municipis en col·laboració amb l’Oficina Antifrau i la Federació de Transparència i Bon Govern. El conveni està a punt de signar-se. A partir de llavors s’establirà el calendari i la metodologia. Una consultora externa formarà càrrecs electes, assessors, responsables d’àrea i  la resta de treballadors municipals sobre aquest tema i redactarà el projecte.

La Bústia Ètica i el Pla d’Integritat es donaran a conèixer públicament en el mateix acte.