La C-16 s’amplia amb un tercer carril per absorbir el trànsit de la B-40

El departament de Territori calcula que cada dia prop de 61.000 vehicles circulen per la C-16 al seu pas per Terrassa. Una xifra que augmentarà en 28.000 automòbils més, amb l’esperada obertura de la B-40, que connectarà aquest tram d’autopista amb l’A-2. És per això que ja s’han iniciat les obres per ampliar la C-16 amb un tercer carril que permeti absorbir la nova entrada de vehicles.

En concret, els treballs inclouen, a la calçada en sentit Barcelona, un nou carril de gairebé 1,5 quilòmetres que anirà des de l’entrada de la B-40 fins a la sortida de Terrassa Centre. En l’altre sentit, circulant cap a Manresa, el tercer carril provinent de la incorporació de la C-16 es perllongarà fins a la connexió amb la B-40, amb una longitud de 900 metres. D’altra banda, també es millorarà l’estabilitat del mur d’escullera a la sortida de la carretera de Martorelll, així com la rehabilitació del pont d’aquesta via sobre la C-16.

Els treballs busquen doncs facilitar la mobilitat i contribuir a la fluïdesa del trànsit amb la construcció d’un tercer carril en els dos sentits de l’autopista. Unes obres que suposaran una inversió de 10,6 milions d’euros i que, segons el departament de Territori, haurien d’estar acabades el febrer de l’any que ve.