Bonpreu adopta mesures per persones amb autisme en les anomenades «hores tranquil·les»

Coincidint amb la franja horària amb menys afluència d’usuaris, la cadena de supermercats catalana Bonpreu i Esclat adapta els seus establiments per afavorir la compra de diferents col·lectius que poden veure’s afectats per la contaminació lumínica i sonora com podrien ser les persones amb autisme o amb hipersensibilitat sensorial. Aquest és el segon cap de setmana que acull aquesta iniciativa sota el nom «Hores tranquil·les» i que s’aniran repetint cada dissabte de 3 a 5 de la tarda.

Aquesta mesura, presa pel supermercat i la Federació Catalana d’Autisme, suposarà la desconnexió del fil musical i el canal d’àudio, s’aturarà l’ús de la megafonia i es tancaran les pantalles lumíniques. Unes mesures que res tenen a veure amb l’estrès que es pot tenir un en un altre moment de la setmana. Usuaris i treballadors s’hi hauran d’adaptar.

A part d’aquesta iniciativa Bonpreu també ha impulsat recentment una iniciativa per facilitar accions quotidianes per a les persones amb discapacitat visual mitjançant unes targetes client adaptades al sistema Braile. Amb aquestes iniciatives Bonpreu reivindica la inclusió i la importància de poder accedir a serveis essencials en igualtat de condicions.