Endesa dóna per reparada l’avaria a Pere Parres causada pel temporal

El temporal Glòria té les hores comptades, però encara ha tingut temps de deixar precipitacions importants aquesta nit amb efectes sobre la ciutat. La pluja ha estat irregular segons la zona, però a alguns barris han caigut més de 40 litres per metre quadrat, com és el cas de Sant Pere Nord.

El més destacat ha estat l’esfondrament d’un mur a Can Palet de Vista Alegre, al carrer Merla. Per raons de seguretat, 4 famílies s’han hagut de reallotjar temporalment, ja que els habitatges propers podrien estar afectats. Aquest incident també ha obligat a desviar la línia L12 de bus.  L’alcalde Jordi Ballart ha fet una visita sobre el terreny.

Al mateix barri de Can Palet de Vista Alegre hi ha hagut una altra esllavissada. Ha estat al carrer Mallarenga, que s’ha hagut de tallar al trànsit. La pluja també ha fet la guitza a l’Institut Les Aimerigues, que aquest dijous no ha obert pel despreniment d’una plaques de pladur i goteres a l’interior de l’edifici.

El temporal ha deixat 280 abonats sense llum. Els talls han afectat alguns barris com Ca n’Aurell, el polígon de Santa Margarida i el Torrent d’en Pere Parres. Allà hi hagut el gruix d’afectats, que, segons Endesa, han estat prop de 24 hores sense subministrament. La causa ha estat l’avaria d’un centre de transformació, que s’ha hagut de canviar per complet. No ha estat fins a les sis de la tarda que s’ha donat per solucionada l’avaria.

El Comitè d’Emergències s’ha tornat a reunir aquest matí i ha acordat mantenir el Pla d’Emergències Municipal en fase d’alerta fins que la situació es normalitzi.  En la reunió s’ha constatat que la gran majoria d’avisos han estat degut a la caiguda d’arbres, inundacions, embornals obstruïts o tapes de clavegueram fora de lloc.

Per altra banda, al Comitè d’Emergència s’ha informat que les instal·lacions de la planta potabilitzadora d’aigua d’Abrera s’han vist afectades pels aiguats i la forta crescuda del Llobregat. Els equips tècnics estan treballant per resoldre-ho. Mentrestant, tot i que el servei d’abastament està garantit a la ciutat, des de l’Ajuntament es recomana un consum responsable a la ciutadania.