La Cambra afronta les seves eleccions amb un model consolidat de prestació de serveis empresarials

La darrera reunió de l’actual mandat de la Cambra de Comerç conclou un consolidat model de prestació de serveis empresarials i reflexiona davant la convocatòria electoral a les Cambres catalanes. Durant aquest mandat iniciat el 2010, l’entitat ha desplegat un intensiu pla d’acció focalitzat en el suport a les empreses i a les persones emprenedores. El 70 per cent dels ingressos provenen de la prestació de serveis directes, assolint un resultat positiu en els darrers 4 exercicis i una sòlida estructura de balanç.

Durant aquests nou anys l’entitat s’ha adaptat a la sostenibilitat econòmica amb recursos de les seves pròpies capacitats, oferint serveis empresarials d’acord amb el marc legal. Així deixa enrere l’etapa de les quotes obligatòries. Els membres de la Cambra també han reflexionat davant la convocatòria electoral a l’entitat i es posiciona a favor de la renovació dels òrgans de Govern de la institució i del seu projecte estratègic de gestió.

En aquest sentit diuen que és imprescindible tot l’empresariat per donar suport a l’entitat, però que per fer-ho és indispensable que els seus Òrgans de Govern siguin independents en l’exercici del càrrec, sempre neutrals i al servei de les empreses de la demarcació. Algunes dades assenyalen que en aquest període el Pla d’Acció de la Cambra ha comportat la creació de més de 1.000 noves empreses i més de 5.000 oportunitats de negoci internacional a través de 70 missions comercials, amb 575 empreses amb més de 87.000 tramitacions de gestió administrativa internacional.

400 empreses també han rebut assessorament i s’han fet 740 accions formatives per a més de 2.200 empreses. El Ple de laCambra deixa un model de gestió que es tradueix en superàvit en el tancament de l’exercici del 2018, assolint des del 2015 un resultat positiu. Això indica que la Cambra té una sòlida estructura de balanç, culminant un procés de reestructuració i adaptació d’acord amb la nova legislació per a les Cambres aprovada el 2014.