La Cambra aposta per millorar la coordinació de l’activitat socioeconòmica entre municipis i entitats empresarials

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha organitzat aquest dilluns una trobada a la Delegació de la institució a Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat del Vallès, per tal d’aprofundir en les necessitats i l’actualitat socioeconòmica dels municipis del territori.

Entre els aspectes tractats durant la trobada, destaca la necessitat d’assolir una bona coordinació del conjunt d’iniciatives de promoció econòmica que es donen cap a les empreses per les entitats reunides, per tal de millorar la seva efectivitat. Un millor transvasament d’iniciatives entre els municipis i també entre les entitats de promoció econòmica, ha estat un dels aspectes més debatuts. També s’ha valorat la necessitat de transformació i adaptació dels diferents sectors i la mateixa administració als requeriments actuals d’una resposta ràpida i eficient davant d’un entorn complex com l’actual.

El comerç ha estat motiu d’especial anàlisi, doncs la seva adaptació al comerç digital comporta també una canvi organitzatiu i cultural de la forma d’entendre l’activitat, i en aquest sentit, s’ha valorat els serveis on-line de proximitat com una alternativa de servei necessària d’incorporar com a iniciativa per continuar donant bon servei.

Altres temàtiques que han estat abordades en la trobada han estat la preocupació per l’augment de l’atur; la situació actual de les empreses en la renegociació dels ERTO; i l’evolució del nombre d’empreses, autònoms i treballadors a la demarcació. També s’han posat en comú diferents iniciatives per explorar les potencialitats de la Cambra al servei de les poblacions que conformen la Delegació, per tal d’unir esforços per enfortir l’activitat socioeconòmica. En aquest sentit, la Cambra ha exposat la seva col·laboració en la recent campanya de suport al comerç portada a terme per l’Ajuntament de Rubí, consistent en la venda de vals per aconseguir impulsar el comerç local, la qual ha obtingut resultats molt positius.