La Cambra confia que el Parlament aprovi la Llei de Cambres abans de l’estiu

La Cambra de Terrassa espera que la Llei de Cambres es tramiti en unes setmanes i s’aprovi abans de l’estiu. Ho ha demanat el president de la institució, Ramon Talamàs, en la trobada anual amb els mitjans de comunicació.

Les tretze cambres catalanes i la Generalitat van consensuar al mandat anterior un text que equilibrava els pes dels territoris. Tenia el vist i plau de Foment i la Cecot però l’oposició de Pimec i això, en part, va acabar frenant la tramitació. Ara, esperen que reprengui aviat i s’aprovi abans del període preelectoral per les eleccions catalanes del febrer de l’any vinent.

La Cambra celebrarà el seu proper ple a finals de febrer a Olesa. Ha triat aquest municipi per celebrar la posada en marxa del tram pendent de la B-40 o bé per denunciar-ne un nou retard. També exigiran la signatura del conveni entre Estat i la Generalitat per desencallar la prolongació fins a Sabadell.

Del 2023 que ja hem deixat enrere, el comitè executiu de la Cambra destaca les eleccions que van permetre la continuïtat de Ramon Talamàs com a president i la reforma de l’edifici, amb espais a disposició de les empreses. Actualment estan ocupades totes les oficines i despatxos i un 57 per cent dels llocs de cotreball.

De cara al 2024 vaticina la continuïtat de la incertesa però alhora reivindica la capacitat de resiliència de les empreses, que fan mans i mànigues per tirant endavant. I davant l’episodi de sequera la Cambra demana a les administracions que tinguin en compte que hi ha empreses que han fet inversions per reduir el consum d’aigua.