La Cambra de Comerç, seleccionada per presentar les conclusions del projecte europeu Chimera

La Cambra de Comerç, Indústria i de Serveis de Terrassa, un dels 10 partners del projecte europeu Chimera, va ser l’escollida per presentar les conclusions d’un treball que ha durat un total de tres anys i que ha tingut com a objectiu la dinamització i innovació de les indústries culturals i creatives dels països de l’Arc Mediterrani.

L’acte va tenir lloc a la ciutat d’Atenes en el marc del Medforyou, la trobada de tots els projectes seleccionats pel programa Interreg Med. En aquest projecte, finançat amb 2,3 milions d’euros pel programa Interreg Mediterranean de la Unió Europea, hi han participat Itàlia, França, Eslovènia, Albània, Grècia i Espanya. La participació catalana en el Chimera també ha estat protagonitzada pel Parc Audiovisual de Terrassa, com a soci associat de la Cambra de Terrassa en aquest programa.

Al llarg d’aquests tres anys s’ha format als gerents de 32 clústers d’indústries culturals i creatives dels països participants; s’han desenvolupat 9 plans estratègics de caràcter local; un pla d’operació internacional; 9 living labs de projectes innovadors; s’ha donat suport a 135 indústries del sector; s’han realitzat 4 trobades internacionals i s’ha desenvolupat una eina intel·ligent de suport a aquest sector. Aquestes activitats han permès el desenvolupament de xarxes de col·laboració i la posada en marxa de noves eines intel·ligents per la seva dinamització.

La Cambra de Terrassa ha estat un dels socis més actius en aquest projecte. Va ser l’encarregada del disseny del curs i de la formació en màrqueting digital i promoció internacional dels responsables dels clústers d’empreses creatives i culturals, en unes jornades intensives a la seu de la Cambra de Terrassa el 21 i 22 de març de 2018. També ha estat l’encarregada de dissenyar i implementar l’eina basada en un software d’intel·ligència competitiva que dóna servei a totes les empreses dels clústers participants en aquest projecte.

 

[Foto: Cambra de Comerç]