La Cambra de la Propietat Urbana apunta que el 2023 serà un any de lloguers

Al nou any que acabem d’encetar els contractes de lloguer d’habitatges prendran tot el protagonisme als de compravenda. Aquesta és, si més no, la previsió que en fa la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca.

El motiu és doble. Per una banda, l’augment generalitzat de preus, tant de materials de construcció com de subministraments, fa que moltes constructores esperin una millora del context abans d’executar noves obres. Així, encara que es continuïn demanant i obtenint llicències d’obres, baixarà l’entrada d’habitatges nous al mercat. A més, tot apunta que els tipus d’interès continuaran enfilant-se, del 2’5% actual fins a percentatges d’entre el 4% i el 5% a finals d’any. Amb el diner més car i les hipoteques més difícils d’aconseguir, tampoc serà un mercat propici per a la compravenda d’habitatges.

Tot plegat, en una dinàmica on la previsió també és que el preu de l’habitatge continuï pujant. En el darrer any, a Terrassa els lloguers han pujat fins a una mitjana de 664€ mensuals, un increment del 8’2%. Tot i això, Terrassa continua sent l’única ciutat de més de setanta mil habitants on els preus dels lloguers se situen per sota de la mitjana catalana.