La Cambra demana un sentència absolutòria per als presos i rebutja l’aturada de país

El Ple de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa va acordar, en la reunió de dimarts a la tarda, elevar al Consell General de Cambres de Catalunya el seu posicionament de reclamar una sentència absolutòria del Tribunal Suprem per l’anomenat Judici del Procés i “l’alliberament immediat de les persones que estan patint una llarga i injustificada presó preventiva, dos dels quals, Josep Rull i Raül Romeva, són ciutadans de la demarcació territorial de la Cambra”.

L’acord s’elevarà al Consell General de Cambres de Catalunya perquè el moment excepcional que viu el país interpel·la directament als actors socioeconòmics i es considera convenient una postura unitària de les cambres de comerç catalanes.

El plenari també va acordar una presència institucional destacada en totes les manifestacions pacífiques contra una possible sentència condemnatòria. Així mateix i mentre duri la possible privació de llibertat dels presos a l’anomenat Judici del Procés, la Cambra de Comerç de Terrassa “declinarà l’assistència protocol·lària a qualsevol acte institucional que, al marge del Parlament i la Generalitat de Catalunya, sigui organitzat o convocat pels diversos estaments institucionals de l’Estat Espanyol”.

La Cambra de Comerç de Terrassa dirigirà escrits a tots els partits polítics de l’àmbit parlamentari català i espanyol; als presidents del Parlament i de les dues Cambres de les Corts; així com als presidents de la Generalitat i el Govern espanyol, demanant una llei d’amnistia que possibiliti el diàleg per una necessària negociació. Una llei que també “permetria el retorn dels exiliats polítics, com el conseller i conciutadà Lluís Puig”.

Rebuig a l’aturada de país
Una aturada de país cercarà immobilitzar les xarxes de comunicació viària de cara a aturar la mobilitat i els fluxos logístics, amb la lògica conseqüència d’un greuge per a la nostra economia. En aquest cas, si la resposta a una sentència condemnatòria fos una aturada de país, la Cambra de Comerç de Terrassa no li donarà explícitament suport.

Finalment, des de la Cambra es destaca la necessitat “d’establir canals de diàleg polític amb un horitzó a no llarg termini que possibiliti trobar una sortida a l’actual atzucac en la relació entre Catalunya i la resta de l’Estat espanyol”.