La Cambra dona suport als comerços amb un programa de diagnosi d’innovació i dues jornades

El comerç local o de proximitat ja vivia moments preocupants abans de la pandèmia. El consumidor ha canviat els hàbits de compra (prefereix els grans centres comercials o per Internet) i la gran majoria de ciutats corren el perill de desertitzar-se.

La crisi derivada de la Covid-19, les restriccions i els tancaments, les limitacions d’aforament i les mesures de seguretat han empitjorat la salut dels establiments minoristes. Per aquests motius, les accions de suport al sector que ofereix la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis són, diuen, més necessàries que mai.

Entre les accions que l’entitat té programades figura el Programa de Diagnosi d’Innovació Comercial, subvencionat al 100% pel Ministeri i Europa, on s’analitzen els punts forts i febles del negoci, l’estratègia comercial i es recomanen eines de digitalització per adaptar-se a les necessitats. Aquest programa té 26 places disponibles i ja s’han cobert el 60%. Hi ha temps per apuntar-s’hi fins al 20 de novembre.

A banda d’aquest programa, la Cambra proposa dues jornades específiques per al sector. El dia 16 de novembre sobre les estratègies de venda digitals i el 24, es presentarà l’avantprojecte de llei de les àrees de promoció econòmica urbana (APEU), que segons els experts, revitalitzarà el comerç de proximitat.