La Cambra impulsa la digitalització de les pimes amb la màxima seguretat

La Cambra de Terrassa i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya organitzen el webinar “Digitalitza el teu negoci. Fes-lo cibersegur”, en el marc del projecte europeu CVETNET i l’aliança per la digitalització de les pimes, Digital Impulse Hub. El director gerent de la Cambra, Josep Prats, va destacar en l’acte d’inauguració que “estem immersos en un moment de canvis, en què la digitalització i la incorporació de la tecnologia ens permet i ens obre alternatives de millora dels nostres negocis i de les nostres activitats. És cert que aquesta incorporació de la tecnologia i digitalització també ens porta al fet que se’ns incrementen els riscos, amenaces i vulnerabilitats que abans no existien. La ciberseguretat, i la digitalització en el seu conjunt, no és un tema que només afecta algunes persones de l’empresa, sinó que es tracta d’una qüestió transversal que afecta, pràcticament, tots els processos d’una organització“.

Per la seva banda, Anna Pajarón, responsable de Projectes Internacionals de la Cambra, va exposar els resultats de l’enquesta de digitalització que s’ha fet a un conjunt d’empreses de la demarcació per conèixer els aspectes relacionats amb la digitalització de la petita i mitjana empresa. En la sessió es va mostrar la ciberseguretat com un valor afegit que nodreix les empreses i els professionals, no només per mantenir la seguretat, sinó que es guanya confiança digital. L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, tenint en compte els efectes que la pandèmia ha causat en el teixit empresarial català, va impulsar la campanya “Digitalitza el teu negoci. Fes-lo cibersegur”. Aquesta iniciativa, estrenada el passat 25 de juny, té l’objectiu de promoure la cultura de la ciberseguretat a tot l’ecosistema econòmic del país perquè pugui realitzar una transformació digital segura i, d’aquesta manera, poder recuperar l’activitat.

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya és l’encarregada d’executar les polítiques públiques en matèria de ciberseguretat i desenvolupar l’estratègia de de la Generalitat de Catalunya en aquest tema. Per la seva banda el programa CVETNET és un projecte que té com a objectiu reforçar la formació contínua, les competències digitals i l’aprenentatge intergeneracional. En ell hi participen, a més de la Cambra de Terrassa, la Cambra de Comerç d’Espanya i les cambres de República Txeca, Àustria, Bulgària, AHK-Bulgària i Dóbritx i està cofinançat pel programa “Erasmus +”.

El Digital Impulse Hub és un projecte comú estratègic, fruit de la col•laboració pública i privada, per fomentar la transformació digital de la pime i del comerç, també del sector públic, fomentar la formació i capacitació digital i afavorir el creixement de les start-ups digitals, la innovació i la competitivitat internacional de les pimes. Aglutina centres de competència, universitats i els seus grups de recerca, l’administració local i empreses i start-ups, que són coordinades per la Cambra de Terrassa.