Lliurats els premis Cambra en un dinar dissenyat i presentat per Carme Ruscalleda

Els premis Cambra 2024 s’han lliurat aquest dijous en un dinar a la Masia la Tartana amb la presència del president del Parlament, Josep Rull.

El premi a la innovació ha estat per Circutor, dedicada a productes per l’eficiència energètica. El reconeixement a la internacionalització s’ha lliurat a Malltex, que confecciona roba de ballet i patinatge. El guardó a la sostenibilitat s’ha lliurat al Grupo Crevin especialitzat en el disseny i producció de teixits per entapissar mobiliari.

El premi a la millor iniciativa empresarial s’ha escollit in situ amb el vot dels assistents entre tres empreses finalistes. Cadascuna ha tingut dos minuts per explicar el seu projecte. Amb un 51 per cent dels vots la més votada ha estat Clarity Stethoscope de Sant Cugat, que dissenya dispositius mèdics. S’ha imposat a les terrassenques Polarimetrics i Trisquel IA Wellness.

El ple de la Cambra ha decidit per unanimitat atorgar a l’empresària Núria Penina el premi a la Millor Trajectòria Empresarial. Amb sis botigues entre Terrassa, Sabadell i Vic i seixanta anys dedicats al comerç, Penina va ser pionera als vuitanta en la recerca de marques de roba de moda.

Finalment la Cambra ha lliurat la insígnia Escut d’or a Marta Torrents, secretària general de la institució entre 2004 i 2019.

En una breu intervenció a l’inici de l’acte, el president de la Cambra, Ramon Talamàs, ha demanat menys tràmits burocràtics a les administracions i a les pròpies organitzacions empresarials.

El dinar dels Premis Cambra l’ha dissenyat Carme Ruscalleda expressament per l’ocasió. La xef ha concebut cada plat inspirant-se amb el guardó que l’acompanyava i amb ingredients aportats pels patrocinadors, tots de la demarcació. El quartet Jazzpirit ha acompanyat musicalment l’acte de la Cambra.