La Cambra remodela el seu edifici per engegar un nou projecte de futur

La Cambra de Comerç es modernitza per captar joves emprenedors i les seves start-ups, així com per continuar apostant per la digitalització donant proximitat al teixit empresarial. És per això que, des de fa unes setmanes, l’edifici del carrer de Blasco de Garay està en obres. La seu de l’ens cameral es prepara per acollir el projecte Cambra Business & Working, que ha de servir per donar impuls a la innovació, la recerca i el desenvolupament.

Així ho ha explicat el president de l’entitat, Ramon Talamàs, en el ja tradicional esmorzar que cada any se celebra amb els mitjans de comunicació. En aquesta ocasió, però, la trobada ha tingut lloc a la Coral de Prodis, on s’ha fet balanç de l’actual situació. L’associació empresarial segueix reclamant l’aprovació d’una Llei de Cambres Catalanes, amb l’objectiu de poder concretar les seves funcions i representativitat. Una altra antiga reivindicació és l’execució de les obres de la B-40, que han entrat en un moment crític després que el nou conseller de Territori, Juli Fernández, mostrés les seves reticències.

La Cambra ha analitzat la conjuntura econòmica de la demarcació, en un any ple d’incertesa degut a la inflació. També s’ha posat en valor la consolidació de l’Espai Plató com a programa de formació directiva i compartiment de coneixement. Durant aquest últim any la Cambra ha donat suport a prop de 300 empreses en processos de digitalització.