La Campana publica la primera biografia de la fotoperiodista Joana Biarnés

El 21 de desembre farà quatre anys de la mort de Joana Biarnés. La seva darrera dècada en vida va suposar tot un reconeixement a la seva trajectòria professional com a primera fotoperiodista de l’Estat. Aquest llegat artístic havia passat desapercebut durant més de vint anys, els que va passar a Eivissa gestionant un restaurant.

La Campana acaba de publicar la seva primera biografia. L’escriu el periodista Jordi Rovira, coautor del reportatge ‘Una entre tots’ que al 2015 donava a conèixer al gran públic la figura de Joana Biarnés.

Rovira ha escrit el llibre a partir de la consulta d’articles i de converses amb una cinquantena de persones que la van conèixer de prop, entre família, companys de feina, editors i personatges que havia retratat. El resultat, una obra de més de 500 pàgines que s’ha presentat aquest dimecres a la llibreria Cinta.

Durant els seus anys com a fotoperiodista Joana Biarnés va retratar desenes d’artistes del moment com Els Beatles, Massiel, Dalí o Raphael. També va il·lustrar articles de moda i de denúncia social a la premsa.