La Campanya Contra el Quart Cinturó adverteix que l’informe ambiental ha caducat

Les obres del tram del Quart Cinturó que ha d’unir Abrera i Terrassa estan força avançades i, en principi, s’haurien d’acabar l’any que ve. D’altra banda, però, el tram entre Terrassa i Granollers encara ni s’ha projectat. Per començar a fer-ho fa dos anys es va aprovar l’estudi ambiental pertinent, però la Campanya Contra el Quart Cinturó denuncia que fa unes setmanes va caducar. I, per tant, tampoc pot tirar endavant l’estudi informatiu, un pas indispensable per acabar licitant les obres. La plataforma ecologista demana, doncs, al Ministeri de Transport que consideri aquesta caducitat, la tercera que pateix aquest tram.

La Campanya Contra el Quart Cinturó celebra aquest nou endarreriment i espera que les administracions reconsiderin el futur d’aquesta infraestructura, que qualifiquen de caduca, creuen innecessària i que no s’ajusta als paràmetres de mobilitat sostenible que s’haurien de tenir en compte el 2020.

El Quart Cinturó es va idear durant els anys seixanta, en ple franquisme. Fins el 1997 no es va aprovar l’estudi informatiu del tram Abrera – Terrassa. Les obres van començar el 2007 i encara no s’han acabat. Els ecologistes creuen que el tram fins a Granollers pot haver rebut una estocada definitiva.