La Campanya Contra el Quart Cinturó demana a CatComú-Podem la retirada de les partides del 4t Cinturó dels PGE

La Campanya Contra el Quart Cinturó denuncia que el projecte de pressupostos de l’Estat per l’any 2021 impulsat per el PSOE i PODEMOS-COMUNS segueix incloent partides per desenvolupar el Quart Cinturó: Olesa de Montserrat – Viladecavalls (de 6,2 Km i 13.639.240€) i Terrassa – Granollers (subtram Terrassa – Caldes de Montbui,  amb 124.900€, projecte estudi informatiu). Segons el col·lectiu, aquests diners servirien per acabar el tram Abrera – Terrassa (aturat durant anys i amb greus problemes d’enginyeria per resoldre) i per acabar de pagar l’Estudi Informatiu del Quart cinturó al Vallès Occidental (Terrassa-Caldes de Montbui) i Oriental.

Des de la Campanya contra el Quart Cinturó lamenten que un govern format amb membres de Catalunya En Comú i Podem no hagi treballat per eliminar aquestes partides. Recorden que l’espai que representa aquest grup parlamentari, hereu de l’antiga Iniciativa per Catalunya, ha estat participant ja històricament en el marc de la CCQC i s’ha mostrat totalment contrària al Quart Cinturó i al model de mobilitat en vehicle privat en el que s’inscriu aquest projecte.

Per això, els hi reclamem que es posicionin radicalment en contra d’aquestes partides i forcin la seva retirada. A més, demanen a la resta de forces polítiques contràries al Quart Cinturó que facin servir la seva representació al Congrés de diputats per condicionar la retirada d’aquestes partides.

Per als membres de la campanya, mentre la situació de rodalies és vergonyosa i les promeses d’inversions no realitzades s’amunteguen des de fa anys, la proposta dels nous Pressupostos Generals de l’Estat pot permetre que s’inauguri abans el tram Abrera – Terrassa del Quart Cinturó i la connexió AP7 – A-2 a El Papiol, que no pas actuacions urgentíssimes i demandes històriques sobre la xarxa de rodalies que beneficiarien milions de viatgers cada any i que tenen el consens de totes les forces polítiques.