La Campanya Contra el Quart Cinturó demana als partits polítics que es posicionin sobre aquesta via

La Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) ha emplaçat als partits polítics amb representació parlamentària que han mostrat atenció a la problemàtica del projecte del Quart Cinturó (JxCat, ERC, Comuns, CUP), així com també al PSC/PSOE a prendre un posicionament clar en la preservació del territori, en la
sostenibilitat i en el model país.

La possible tramitació de l’Estudi Informatiu de la B40 entre Terrassa i Granollers per part de l’Administració de l’Estat així com la proposta recollida en l’aprovació inicial del Pla Específic de Mobilitat del Vallès suposen una greu amenaça, diu l’entitat, pel futur de la qualitat ambiental del país. Aquests dos elements són importants per al futur del projecte del Quart Cinturó. Per això, creuen que  és necessari redreçar definitivament les prioritats en relació amb la planificació i la inversió en infraestructures de mobilitat als territoris metropolitans. L’expedient ambiental del l’Estudi informatiu ha caducat i això obriria una gran oportunitat per aturar aquesta via que ells creuen que representaria una greu agressió al territori.

La Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) s’oposa al perllongament de la B40 entre Terrassa i Castellar prevista al Pla Específic de Mobilitat del Vallès, com a prioritari en primera fase. És necessari diferenciar clarament les solucions de trànsit local (enllaç de la B-124, carretera de Sabadell a Castellar, amb la C-58 i la Ronda Oest de Sabadell) respecte la proposta d’una via de pas d’alta capacitat i de llarg recorregut (B40).

L’entitat considera  inacceptable resoldre unes comunicacions locals amb una via de pas que portaria els vehicles del centre peninsular des d’Abrera en direcció nord per una ronda urbana de Sabadell (per sota l’avinguda de les Palmeres) i amb un impacte brutal sobre els espais de Sant Julià i Mas Canals. Diuen que no es pot perllongar una autovia sense tenir clar el model territorial i ambiental del Vallès i  una possible continuïtat fins a Granollers hipotecaria, diu, el futur d’aquesta bioregió.

La campanya aposta per l’eix ferroviari mediterrani i la millora de les Rodalies i protegir la plana del Vallès de futures urbanitzacions. Conclou que amb la declaració de l’emergència climàtia per part d’ajunstaments i de la pròpia Generalitat, el Quart Cinturó topa amb el model de país que l’entitat defensa.