La Campanya Contra el Quart Cinturó dóna per aturat el tram Terrassa – Granollers

La Campanya Contra El Quart Cinturó avisa que l’estudi d’impacte ambiental del Quart Cinturó, del tram Terrassa – Granollers, ha caducat. Això significa que si el Ministeri de Transports vol continuar amb el projecte haurà de tornar a començar tots els tràmits des de zero.

Els ecologistes han explicat que l’estudi va expirar el seu termini el desembre del 2020. Com que el ministeri no s’hi va pronunciar explícitament la Campanya ha fet requeriment al ministeri per a què certifiqui la seva caducitat. Tot el que no sigui la paralització del projecte, han dit els seus responsables, suposarà una vulneració de la legislació ambiental. En aquest escenari els ecologistes ja han dit que interposarien una denúncia per la via administrativa o penal, si fes falta.

La Campanya Contra el Quart Cinturó, que aquest 2022 compleix 30 anys, considera que aquesta és una nova oportunitat de replantejar el model de mobilitat al Vallès en un moment d’emergència climàtica i contaminació atmosfèrica. Proposen la reducció del trànsit rodat (a la comarca hi ha prop d’un milió de desplaçaments diaris) i una aposta pel transport col·lectiu.

La Campanya ha recordat que el Pla específic de Mobilitat del Vallès, elaborat per la Generalitat, també és vinculant per a l’estat i no contempla la construcció del Quart Cinturó, un projecte que es va idear ja fa més de 50 anys.

Campanya Contra El Quart Cinturó