La campanya de Nadal s’adapta a la covid-19 i es confirma una Cavalcada de Reis ‘diferent’

El 27 de novembre hi haurà la tradicional encesa dels llums de Nadal, un acte que inaugura, de forma oficial, la campanya comercial de les Festes. Aquest any, però, serà una campanya diferent i marcada per la pandèmia de Covid-19, que ha obligat a canviar moltes de les activitats, incorporant la cita prèvia, el perimetratge d’espais i la desinfecció.

Tot plegat es fa amb la intenció de donar un cop de mà al comerç, molt tocat per la crisi. És per això que l’Ajuntament no ha escatimat recursos en els llums de Nadal, pujant l’aportació de l’any passat a 130.000 euros i incorporant més punts de llum: 694 en total.

Un altre dels canvis significatius és el trasllat del Pessebre del seu lloc habitual, el Raval de Montserrat, a la tarima de la plaça Vella.

Al Raval de Montserrat, s’hi instal·larà un avet de 12 metres d’alçada que servirà per homenatjar les víctimes de la covid-19. També canvien d’ubicació les dues fires: la Fira d’Hivern es farà a la plaça del Progrés i la Fira de Santa Llúcia al passeig Comte d’Ègara.

Els eixos comercials de la ciutat participen activament en la campanya de Nadal amb decoracions oferint vals de descompte i sortejos.

Els Reis de l’Orient, malgrat la pandèmia, sí que arribaran a Terrassa. El patge Xiu Xiu rebrà les cartes amb cita prèvia i el format de la cavalcada encara s’ha d’acabar de definir. “Podeu dir als nens i nenes que Terrassa aquest any tindrà Reis. El com serà encara ho estem treballant. Hi haurà una cavalcada diferent, amb nou recorregut i amb totes les mesures“, ha explicat l’alcalde Jordi Ballart.

Tampoc faltaran el tradicional trenet i el Saló Juguem, que enguany no es farà al Recinte Firal i que mutarà en una sèrie d’activitats al carrer a diversos barris encara per detereminar.

Tota la campanya i els canvis que es puguin produir per l’evolució de la pandèmia es poden consultar a ganesdenadal.terrassa.cat